Vad är Feng Shui?

vindovatten

Min vision är att tillsammans med feng shui och ett aktivt ekologiskt miljötänk i balans med naturen skapa de mest harmoniska och välmående hem vi kan få.

Feng Shui har använts i tusentals år. Det är den tidlösa visdomen om att placera hus, renovera, inreda och möblera på  mest harmoniska sätt i sitt hem och sitt arbete. Används även inom trädgårds- och landskapsarkitektur.

Feng Shui skapar en omgivning med naturligt flöde som inte blockerar några av våra potentialer. Feng shui är  minst 3000 år gammal. Den handlar om att få harmoni och balans på ett unikt sätt genom att använda sig av feng shui redan vid byggnation, för att placera huset fördelaktigt i väderstreck och hitta bästa placeringar av rummen och dess användning. Används också för design, inredning  och möblering i hemmet, på kontoret , och i ditt arbete, Feng Shui kommer att  ge ett maximalt positivt energiflöde.

FengShui betyder vind och vatten, naturens krafter som skapar våra liv.

Klassisk Feng Shui bygger på universella principer och tankar hämtade från Taoismens fader Lao Tse och Feng Shui mästaren Fu Hsi. Av dem har vi lärt att se på naturen och vår omgivning och använda principerna om chis flöde och yin och yang. Feng shui är en holistisk livsåskådning med vars hjälp du kan förändra ditt liv till att vara i flöde och harmoni med dig själv och din omgivning.

Feng Shui berör relationen mellan vår inre värld och den yttre omgivningen. Läget och placeringen av våra hus och vår trädgårds  planering är viktigt. Med olika tekniker, såsom möblering, användande av färger, ljus, tavlor och blommor och de fem elementen, används  konsten att analysera och balansera det naturliga energiflödet i våra hem och kontor för att hjälpa oss att må bättre. Vi analyserar chi flödet in till våra hem så att det kommer till oss på ett naturligt och harmoniskt sätt och vi placerar grinden, dörren och spisen så att de är i balans med varandra.

I klassisk Feng Shui använder vi oss av Lo Pan, fengshui kompassen för att fastställa väderstreckens och planeternas inflytande på oss själva och på energin i våra hem.

Genom att använda Feng Shuis  principer till att organisera och rena boende och arbetsytor, kan människan leva och arbeta mer i enhet och balans med omgivningen. Med feng shui inlivar vi en byggnation med ekologiska principer och ett hållbart miljöinriktat leverne.

Feng ShuiHär är några exempel på vad vi kan använda feng shui till: