EKOLOGISK FENG SHUI - SWEDEN

Feng Shui konsultation FÖR VÅR MILJÖ I SAMKLANG MED NATUREN

Min Vision är att tillsammans med feng shui, och ett aktivt ekologiskt miljötänk
i balans med naturen, skapa de mest harmoniska och välmående hem vi kan få.

utifrån Chue Style Feng shui som anses vara den mest effektiva formen av feng shui och den som användes av kejsarna i Kina.

Jag heter Charlotta Ek-Åhrberg och bor i Stjärnsund i södra Dalarna Jag har en tillgänglighet i större delen av Sverige. Kontakta mig var du än bor så ordnar vi så att jag kan komma till dig. Jag besöker dig i ditt hem, ditt kontor, butik eller  företag och följer med dig när du letar efter tomt, hus eller lägenhet. Jag gör inga konsultationer på distans. Boka i god tid.

Min huvudsakliga uppgift idag är att sprida feng shuis fantastiska budskap som en holistisk livsåskådning och hjälpa människor till ett mera harmoniskt liv, framförallt genom konsultationer när det är dags att bygga nytt, renovera eller förändra sitt hem och sin livssituation. Mitt intresse och engagemang för miljön har har alltid varit stort och tankarna om ekologisk byggnation stärktes under hösten 2005 när jag gick högskolekursen "Bärkraftigt byggande och boende" kallad Ekobygg kursen. Jag arbetar nu för en ekologisk och hållbar miljöanpassad syn vid  nybyggnation och renovering, men också för vårt leverne som helhet. Jag samarbetar med arkitekter och företag som ritar och bygger ekologiska hus.

Huvudsakliga inriktningen med konsultationerna är att vara med i ett så tidigt skede som möjligt när du skall bygga nytt och renovera men också när du vill  förändra i ditt hem och ditt liv. Ju tidigare Feng Shui konsulten kommer in i din planering desto större möjligheter finns att hjälpa och att få del av Feng Shuis alla olika redskap.

Lyssna till mitt inslag om Feng shui i Sveriges Radio Dalarna den 13 april

http://sverigesradio.se/webbradio/?type=db&id=2308810

Feng Shui används för att få maximal balans och harmoni, för en god hälsa och lycka för dig och din familj, för goda relationer och för att förbättra din karriär och ge framgång och välstånd för dig och ditt företag. Feng shui hör inte bara ihop med ditt boende utan är en holistisk livsåskådning som påverkar både din hälsa och din livsstil. EKOLOGISK FENG SHUI - SWEDEN är ansluten till Eko portalen och förordar en ekologisk och hållbar miljöanpassad syn vid  nybyggnation och renovering, men också för ditt leverne som helhet
Du har nu den unika möjligheten att få en feng shui konsultation enligt  Chue Style Feng Shui.
I klassisk feng shui ser vi mycket till hur området utanför huset ser ut, tomten och trädgården och vägen som leder dit och in till ditt hus. Chi- flödet och hur huset ligger i naturen och väderstrecken är viktiga delar av en konsultation. En fengshuikonsultation innehåller också beskrivning av fördelaktiga och mindre fördelaktiga områden i trädgården, inne i huset, lägenheten eller lokalen samt vilka färger och former och element som styr de olika områdena. Du får också veta dina personliga fördelaktiga riktningar att sitta och sova i.

I mitt arbete använder jag  mig av den kinesiska kompassen Lo Pan. Dessutom använder jag  pekare för att ta ut Curry och Hartmann linjer, som jag har 25 års utövning  utav, samt kan vid behov utföra Space Clearing, dvs rening av hus. .Nedan hittar du exempel på vad feng shui kan användas till och hur mycket du betalar för en konsultation.

Ekologisk Feng Shui Samarbetspartners med ekologisk inriktning:

När du anlitar Ekologisk Feng shui för nybyggnation eller renovering får du automatiskt kontakt med en Ekologiskt inriktad arkitekter och firmor som kan hjälpa dig med isoleringsmaterial, väggmaterial och färgval. Tillsammans skapar vi en ekologisk helhet som är den bästa både för dig, ditt hus och för miljön.

Jan Hedberg Arikitektkontor, Är specialiserad på Ekologiskt byggande och hållbart boende ,och arbetar med  bygglovsritningar, projektering, rådgivning, detaljplaner,kursverksamhet, byggnadsvård och byggnadsarbeten. Ritar ekologiska hus och friggebodar.Har genomfört ett flertal projekt från ritning till  färdigt hus och kan rådge och stödja dig i den processen och även i vissa fall delta i byggandet.

Deco Material & Design www.decomaterial.se info@decomaterial.se,  är ett företag med ambitionen att förena miljöhänsyn och skönhet. Deras mål är att sälja och jobba med ekologiska material inom bygg och renovering. Är specialiserade på kalk putser som Tadelakt men säljer och arbetar även med lerfärger. De erbjuder ett stort sortiment av estetiska och miljövänliga produkter för hus och hem, baserade på naturmaterialen kalk och lera. Med  puts och färger kan de skapa unika miljöer i samklang med naturen. Produkterna ger även kreativiteten ett stort spelrum då de erbjuder otaliga möjligheter, både vad gäller färg och utformning.Deco Material & Design har en lång erfarenhet inom renoveringar av interiörer som kök och badrum samt dekormåleri
och design.

Ekofärg Ekofärgs målsättning är att egentillverka och sälja färgsystem på förnyelsebara råvaror och mineraler. Färg för alla ytor, både inne och ute.Ecofärg har tagit fram en kvalitetspolicy. Mäster själv har 55 års erfarenhet inom puts, färg och måleri.
 

 

 

Här är några exempel på vad feng shui kan användas till:

För hemmet och trädgården:

Feng ShuiFör företaget:


Charlotta Ek-ÅhrbergFeng Shui

Meriter:
Charlotta har  tagit examen i Chue Style Feng Shui med Master Marion Sandler Almgren och Grandmaster Chan Kun Wah år 2008. Charlotta har dessförinnan genomgått Roger Greens ettåriga intensiva modulutbildning och examinerats av honom till Feng Shui konsult år 2000, och därefter arrangerat och deltagit på Roger Greens utbildningar i Sverige under 2 år. Har därefter under 4 år undervisat tillsammans med en av Sveriges mest utbildade fengshuikonsulter Marion Sandler Almgren, som frikostigt delat med sig av sina kunskaper. 

2005 gick jag 10 p kursen "Bärkraftigt byggande och boende" genom högskolan Dalarna.

Charlotta har en bakgrund som socionom och psykoterapeut och massör. Hon har  i över 25 år hjälpt människor i deras hem till ett mera harmoniskt boende och använt sig av  space clearing, slagruta och pendulering och har undervisats av Arne Groth samt  deltagit på Karen Kingstons 4 dagars intensiv i Space Clearing. Hon har arbetat med Reikihealing och är Reikimaster utbildad år 1984 av Wanja Twan från Kanada samt har arbetat med kristallhealing och är  licenserad Kristallhealer, utbildad hos Institute of Advanced Crystal Healing i England, av C.W. Kingshott från England.  Charlotta har dessutom  genomgått Plus&Minus företagets terapeututbildning för balansering av hem och miljöer. Charlotta har i hela sitt liv intresserat sig för alternativa behandlingsmetoder och naturpreparat. Hon är återförsäljare för Forevers Aloe Vera produkter och Holistic närings och kosttillskott. Förutom Feng Shui arbetar nu Charlotta med, som enda healingform, Reconnective healing och ger Reconnection. Charlotta är utbildad av Dr Eric Pearl och The Reconnections lärarteam och är kvalificerad att ge både Reconnectiv healing och Reconnection. Läs mera om detta under rubriken Feng Shui för hälsan.
Charlotta har en andlig livsinriktning och har en djup förståelse för och kunskap kring människors personliga och andliga utveckling. Charlotta har under 25 år varit verksam på Fridhems kursgård i Stjärnsund och under 90-talet varit delägare i Regnbågsförlaget .Charlotta har ett stort intresse för de asiatiska religionerna och har besökt både Kina och Indien. Charlotta är miljömedveten och  intresserad av ekologi, ekologisk byggande och ekologisk kosthållning. Hon har nyligen öppnat en liten ekobutik i Stjärnsund där hon säljer kläder tillverkade av ekologiskt material.

 År 2011 var det dags att lämna undervisningsdelen och gå vidare och ytterligare stärka den miljömässiga aspekten i mitt arbetet. Att fortsätta som feng shui konsult är en självklarhet. Detta tillsammans med andra likatänkande företag inom bygg och måleribranschen. Att tillsammans med feng shui och ett aktivt ekologiskt miljötänk i balans med naturen skapa de mest harmoniska och välmående hem vi kan få är min starka vision.

 

Rekommendationer:

Vårat hus har fått en rejäl ansiktslyftning som vi är mycket nöjda med. Dom renoveringar som vi har gjort så har vi följt dina rekommendationer .På över vån. Har vi i sovrummet tagit bort en vägg till en garderob och på det sättet gett rummet mer rymd färgmässigt följde vi din rekommendation så vi har ett härligt sovrum nu. I hallen vände vi på dörrarna så nu går dom in i rummen och på det sättet har vi fått en möblerbar hall, den är också omtapetserad, målat golv, trapphuset ner till nedervån. Där vi har målat om från murrigt brunt till linblomsgrönt o vitt. Badrummet är helt nytt och omgjort. Ytterdörren vändes och är ny. Jag rekommenderar dig gärna för feng shui konsultationer och har redan gjort det.
Bim Arespång, Dalarna

Rekommendationerna jag fick var Jättebra! Det viktigaste var hål i staketet mot vägen, kortare syrenhäck mot entren, kontorets placering och storrensning i garderoben uppe. Jag började med detsamma och har det fortfarande i tankarna. Skillnaden blev en go känsla. Jag rekommenderar dig gärna för fortsatta feng shui konsultationer.
Ulla Kleberg, Dalarna

Jag uppfattade rekommendationerna jag fick av dig som mycket bra och började direkt göra om och möblera efter förslagen. Jag har också fått ytterligare konsultationer på telefon för att få en energiförändring i mitt hem. Jag kan varmt rekommendera dig och kommer när vi ska flytta.
Kim Bergström, Småland

Jag kan varmt rekommendera Charlotta som med sin stora kunskap och erfarenhet av Fengshui, skapar de bästa förutsättningar för ett tryggt och bra boende med postiv energi! Förmågan att se möjligheter och förutsättnigar istället för hinder o begränsningar!
Annika Olsson, Småland

Jag har rekommenderat och kommer att rekommendera flera om Charlotta, eftersom hon har hållit på så länge med feng shui och verkligen verkar veta vad hon gör. Det är också bra att hon kombinerar feng shui med currylinjer. Om jag flyttar igen vill jag att hon kommer på besök igen.
Johannes Lindgren 23 år, Göteborg

Jag kan rekommendera Feng Shui till den som verkligen vill ha förändring i sitt liv. Inte som en kul grej. För att ta vara på konsultationen bör man göra den i anslutning till en period när man har tid att genomföra förändringar och projekt. Jag skulle gärna vilja ha ytterligare en konsultation när jag har hunnit göra flera av de rekommenderade åtgärderna
Eva Östlind, Dalarna

Konsultationen har inneburit en fantastisk förändring i vårt hem och för vår familj. Vi har målat om hela huset efter era rekommendationer, lagt nya golv, köpt nya möbler. och här har blivit frid och lugn och ro. Vi hade inte fått till det om vi inte fått hjälp, utan stått och famlat Vi fick verkligen loss vår energi efter ert besök här.
Elisabet Malmberg, Dalarna

 

Kinesisk Feng Shui master

En Feng Shui konsultations kostnad 

Kostnaden för en konsultation beror på flera faktorer. Först och främst handlar det om vad du vill att jag skall göra. Nedan ser du en beskrivning av vad en konsultation kan innehålla. Sedan beror också kostnaden på om du är företag eller privatperson och om du bor i villa eller lägenhet. Det bästa är att du ringer mig och du får ett kostnadsföslag. Minimipris för en konsultation är dock vanligtvis 3000:- för lägenhet och  - 6.000:- för villa och kontor. Placering av hus inklusive förslag på rumsplacering att lämnas till arkitekt 10.000:- Moms tillkommer på samtliga priser vid fakturering. Här nedan följer en lista på vad du kan erbjudas vid en Feng Shui konsultation. 

När du ska bygga hus, här kan jag dels hjälpa dig att välja en fördelaktig tomt. Därefter kan jag placera huset efter feng shui principer och även hjälpa dig att placera rummen så att du får en skiss att lämna över till arkitekten. Här använder jag mig av formskola och av den kinesiska kompassen Lo Pan och gör placeringen efter principerna i den kejserliga formen av feng shui kallad Imperial Feng Shui Chue Style, som anses vara den absolut främsta.

Feng shui konsultation för ditt hem, utomhus och inomhus sker utifrån Chue Style Feng shui, dvs utifrån husets placering i väderstrecket och dess chiflöde. Jag behöver en ritning på huset för att kunna göra konsultationen.

På kontoret eller företaget ges rekommendationer för bästa utnyttjande av rummen för att uppnå bästa möjliga välstånd för företaget och hälsa för personalen. Detta kan tex vara hur skrivbordet skall vara placerat, var kassan skall placeras, möblering, färger samt sittriktningar. På kontor är det speciellt viktigt att mäta currylinjerna så att inte personalen blir dränerad på energi från dessa linjer. 

Feng shui i din trädgård  Genomgång av trädgården utifrån klassisk Feng shui och bachop dvs de 8 väderstreckens inverkan där jag använder den kinesiska kompassen Lo Pan.  Chiflödet i gångar och infarter.  Planeringar i  trädgården, med uteplats, eldstad, vatten, fontän, odlingsplats, buskar och träd, rum i rummet, samt övrig bebyggelse. Råd om Feng Shui Bot med former i ofördelaktiga sektorer.  Dock ej råd om trädslag och blomsorter. Kostnad för enbart trädgård 3000:-.

Space Clearing dvs rening av hus kostnad ca 3000:- Lägenhet om max 3 r.o.k 1500:-.

Jordstrålningslinjer, det kan vara sk curry och hartmanlinjer som är skadliga att sitta eller ligga på. I sovrummet och på kontor ingår detta i den ordinarie konsultationen. Genomgång av elektromagnetisk strålning i huset, i form av elskåp, transformatorer, golvvärme, elektriska apparater, datorer, lampor, klockradio, mobiltelefoner. Råd om avstörningsmaterial, vattenvirvlare och dess användning. Timarvode 500:-/tim+moms

Plus och Minus produkter Jag använder mig av +&- produkter med virvlat vatten och plattor  för att balansera energierna i ditt hem och din kropp, stärka din aura, och skydda från negativ strålning från datorer och mobiltelefoner. +&- virvlat vatten är inte bara vanligt virvlat vatten utan ett vatten som också skyddar mot elektromagnetisk strålning. Med en speciell metod för miljöbalansering kan jag också störa av de jordstrålningslinjer som kan skapa ohälsa. Timarvode 500:-/tim+ moms

Skriftlig rapport görs alltid och är inräknat i priset.

Övriga kostnader

Bilerstättning 20:-/mil alt. tågbiljett i 1:a klass, samt lämplig kost under konsultationen.

Om  övernattning är nödvändig på grund av avståndet  tillkommer kostnad för enkel logi.

EKOLOGISK FENG SHUI - SWEDEN och Charlotta Ek-Åhrberg är auktoriserad av Svenska Feng Shui Förbundet

   Medlem i Svenska Feng Shui Förbundet
Medlem i Chue Style Feng Shui Sverige
Medlem i Feng Shui Society.

Charlotta är dessutom medlem i Slagruteförbundet och The Reconnection.