European School of Feng Shui - Sweden

European School of Feng Shui - Sweden grundades år 2000 av Charlotta Ek-Åhrberg efter rekommendationer från en av västvärldens främsta feng shui lärare Roger Green, som startat European School of Feng Shui i flera Europeiska länder. Skolan har sedan dess bedrivit utbildning och kursverksamhet och har utbildat många feng shui konsulter i klassisk feng shui.

År 2011 är det dags för skolan att ändra den huvudsakliga inriktningen och byta profil. Jag lämnar de längre utbildningsprogrammen och fokucerar mig på enstaka kurser och konsultationer.

Därmed upphör skolan att vara skola och företaget byter namn till EKOLOGISK FENG SHUI -SWEDEN. Feng Shui

Företaget EKOLOGISK FENG SHUI - SWEDEN, som drivs av Charlotta Ek-Åhrberg, kommer att ha som sin  huvudsakliga uppgift  att sprida feng shuis fantastiska budskap som en holistisk livsåskådning och hjälpa människor till ett mera harmoniskt liv, framförallt genom konsultationer när det är dags att bygga nytt, renovera eller förändra sitt hem och sin livssituation,

Min Vision är att tillsammans med feng shui, och ett aktivt ekologiskt miljötänk
i balans med naturen, skapa de mest harmoniska och välmående hem vi kan få.

Huvudsakliga inriktningen med konsultationerna är att vara med i ett så tidigt skede som möjligt när du skall bygga nytt och renovera men också när du vill  förändra i ditt hem och ditt liv. Ju tidigare Feng Shui konsulten kommer in i din planering desto större möjligheter finns att hjälpa och att få del av Feng Shuis alla olika redskap.

Feng shui hör inte bara ihop med ditt boende utan är en holistisk livsåskådning som påverkar både din hälsa och din livsstil. Ekologisk Feng Shui - Sweden är ansluten till Eko portalen och förordar en ekologisk och hållbar miljöanpassad syn vid  nybyggnation och renovering, men också för ditt leverne som helhet. Ekologisk Feng shui - Sweden samarbetar med Arkitekter som ritar ekologiska hus och andra företag som är inriktade på ett ekologiskt hållbart samhälle vid nybyggnation och renovering

Omdömen från kursdeltagare hos European School of Feng Shui - Sweden:

"Mycket intressant och spännande. Bra med praktiska övningar efter teoripassen för att pränta in kunskapen. Känns bra med att vi både antecknat så pennan glöder och fått ett kompendium med hem." Christina Nises, Gagnef, efter modul 1

"Tack för 4 mycket intressanta, givande och trevliga dagar. Det är så härligt att träffa likasinnade under några dagar, man lär känna varandra så snabbt. Ditt, Charlottas, engagemang för denna livsfilosofi är jag mycket glad för att du har, eftersom det skapade denna kurs. Jag har själv inte läst mer än några sidor eller reportage om Feng Shui så det var väldigt kul att få en helhetsbild. " Jeanette Johansson, Trångsviken, efter modul 1.

"Kursen har gett mig och öppnat ett enormt intresse för Feng Shui. Jag har lärt mig massor. Fridhems kursgård är helt rätt för mig att ha en sådan här kurs." Elisabet Bergman, Spanien efter modul 1

"Tack än en gång för en fantastisk kurs. Ni är båda Marion och Charlotta mästare i att göra det mest obegripliga begripligt. Jag blir mycket inspirerad av kurserna och är så tacksam för all den kunskap ni så generöst delar med er av. Tack från djupet av mitt hjärta" Vigdis Forberg, Stockholm, efter modul 2."

Jag tycker kursen har varit mycket bra, bra att varva praktik och teori. Att både du Charlotta och Marion delar med er av all eran egen kunskap och erfarenhet. Jag tycker jag fått med mig mycket i bagaget från kursen och utvecklas både på det privata planet och som feng shui konsult" Gudrun Bengtsson, Fjärås, efter modul 3

"Det har varit mycket lärorikt. Ni både är utmärkta ihop som förebilder och inspiratörer och lärare. Ni förmedlar tilltro till det ni lär ut men också sunt ifrågasättande. Jag uppskattar att ni är enkla och självklara i ert sätt att lära ut och förhålla er till era elever. Ni påpekar varje utövares frihet att arbeta fram sin egen stil. Skulle kunna skriva mycket och positivt." Gunilla L.Svensson, Stockholm, efter 4 moduler

"Efter varje delkurs när någon bett mig berätta vad feng shui är har jag svarat: det kan jag inte svara på än. Det har känts som om man behövt mer för att förstå sambanden. Efter konsultationerna var det flera poletter som ramlade ner. Nu förstår jag tänket i skillnaden mellan formskola, Bazai och Flying star och hur de påverkar. Kursen har varit jättebra, lärorik och intressant." Catrin Östlund, Örebro, efter modul 4.

"Takk Charlotta og Marion for et inspirerende og lærerikt kurs! Selv om det ble mye reising fra Norge til Sverige, var det absolutt vært reisen, både fordi dere gjorde stoffet levende gjennom et sterkt pesonlig engasjement og fordi det ble holdt på kursgården Fridhem. Ved at vi kunne bo og spise godt på stedet, kunne vi vie all vår oppmerksomhet mot stoffet, og med den brede bakgrunnen og lange erfaringen dere har, kunne dere gi en inspirert undervisning. Jeg har hatt stort utbytte av å ha gått på European School of Feng shui - Sweden." Terje Eugen Holthe, Norge, efter avslutad utbildning."

Ett stort tack till två underbara och engagerade lärare. Ni har väckt lust till att vilja lära mer och mer om Feng shui." Susanne Gillerås, Falun, efter avslutad utbildning.

"Tack för det ni har berikat mig. Tack för alla aha upplevelser, funderingar och erfarenheter som jag skall ta med mig som nya verktyg i min yrkesutövning. Med kärlek och tacksamhet." Helena Mellbin, Floda, efter avslutad utbildning.

"Jag tycker att utbildningen har varit mycket bra, precis allt du lärt ut under varenda modul har varit jätteintressant och innehållsrik - hela tiden! 
Det är helt klart den bästa och roligaste utbildning jag gått. ". Carina Ohlsson, Stockholm, efter avslutad utbildning.

"Tacksam för din djupa kunskap Charlotta, som gör kurserna mycket innehållsrika och intressanta" Anna Sefve, Göteborg, efter avslutad utbildning
 

"Det var verkligen en spännande kurs! Du är en sån otroligt bra och pedagogisk lärare!!!
Jag tyckte den var väldigt svår bitvis, men bitar faller på plats ju mera jag tränar att ställa horoskop. Det är ju inte skoj om det är för lätt heller, jag menar då blir det liksom ingen utmaning ;-)
Så tusen tack för en superduperBRA kurs!!! "Jenny Sundqvist, Piteå, efter horoskopkursen
 
"Tack för dagarna med Kinesiskt Horoskop.
Jag hade mycket tid på tåget och läste i manualen. Tänkte att det är helt fantastiskt vilken bra pedagog Du är. Detta lär man inte ut hur som helst.
Även jag som nu är lite insatt, måste läsa långsamt, tänka tio gånger för att förstå det hela.
Du gör det begripligt! " Anna Sefve, Göteborg, efter horoskopkursen
 

Initiativtagare till skolans bildande:

rogergreen Roger Green är internationellt sett en av västvärldens mest erfarna och efterfrågade lärare.  Han undervisar främst i USA, Australien och Nya Zeeland. Roger Green är ursprungligen från Nya Zeeland  och har studerat kinesisk filosofi och astrologi, Feng Shui och natural healing i 20 år. Han integrerar de olika skolorna av Feng Shui på ett kreativt, flexibelt och holistiskt sätt. Han är mycket dynamisk, kunnig och efterfrågad konsult och lärare. European School of Feng Shui bildades 1997 av  Roger Green med syfte att erbjuda holistisk träning i klassisk Feng Shui för nybörjare, som vill bli praktiserande konsulter och avancerade studenter.

Omdömmen från elever i Sverige:

"I really enjoyed the 4-days cours in Stockholm january 2001. It was very interesting and giving to hear about this philosophy in a big essense. That fits my opinion about life and harmony. Although i haven´t read any books about this subject I had no problem following. Roger is a great speaker and explains in an easy way even when it gets a bit tricky. I´m glad i got the opportunity to get a part of Rogers experience and knowledge." Jeanette Johansson

"Roger är en fantastisk lärare som har fömåga att göra allt begripligt. Jag blev verkligen inspirerad att fördjupa mig mer i kinesiska horoskopet. Kommer Roger till Sverige fler gånger blir jag den första som anmäler mig." Camilla Janols Wedelin 2007.

 


ohm


Bilder från Kinaparken utanför Askersund, dit den svenska fengshuiutbildningen var förlagd under 2002